Българското плашило пак е в употреба във Великобритания

Антиимигрантската Партия на независимостта (ЮКИП) във Великобритания упрекна британския премиер Дейвид Камерън, че с проевропейската си политика е отворил вратата за българи и румънци, предаде БНР. Изявлението на говорителя на ЮКИП бе в отговор на думите на Камерън, че страната се нуждае от политика, която да дава отговори, а не от политика на гнева. Камерън призова привържениците на ЮКИП да не хабят гласа си за тази партия, тъй като тя не може да изпълни обещанията си.

ЮКИП и нейният лидер Найджъл Фараж обещават да намалят притока на имигранти, да ограничат влиянието на Брюксел и да дадат възможност на британците отново да контролират страната си. Последните проучвания предричат, че ЮКИП ще спечели най-много гласове на изборите за Европарламент на 22-ри май.
БНР цитира и британското изборно изследване, смятано за най-сериозното социално проучване на нагласите на Острова. Според това проучване близо 60% от хората, които ще гласуват за ЮКИП на европейския вот, се готвят да подкрепят Найджъл Фараж и на изборите за британски парламент догодина.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.