Български носии на карнавала във Виктория

За първи път на международния карнавал в сейшелската столица Виктория тази година имаше и три български носии.

Почетният консул на островната държава в България Максим Бехар, както и две сейшелски деца дефилираха пред близо 25 000 души по улиците на Виктория и обраха овациите на зрителите, съобщиха от М3 Комюникейшън груп.

“Смятаме, че Международния карнавал във Виктория сега е сред петте най-добри карнавала в света и с удоволствие приветстваме българските, а и всички международни участници в него”, каза Сейшелският министър на туризма и културата Алън Сейнт Анж.

Освен Бехар, традиционни български народни носии облякоха и 6 годишната Мартина, дъщеря на ямболията Младен Гергов и неговата сейшелска съпруга. Младен е отговорник за връзките с гостите в най-луксозния хотел на основния острох Махе – “Мая Спа енд Ризорт” и в свободното си време тренира Сейшелския национален отбор по футбол, който под неговото ръковдството миналага година спечели за първи път в историята Купата на Индийския океан. Третият участник с българска носия тази година бе 9 годишният Стивън, съсед на Младен и играч от детският футболен отбор на Сейшелите.

И тримата представители на България в този уникален карнавал преминаха на специална платформа заедно с други сейшелски почетни консули от десетки държани. Те бяха приветствани от президента на островната държава Джеймс Мишел, който снима с мобилния си телефон тримата участници с българските национални носии.

На снимката: Почетният консул на България на Сейшелите Максим Бехар сред други участници в тукашния карнавал
Снимка: М3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.