Български кметове тежкареят със служебни коли за стотици хиляди

Кметовете на знайни и незнайни общини като Руен, Хитрино, Върбица, Венец, Никола Козлево, Исперих, Каолиново, Девня се возят в служебни автомобили за стотици хиляди левове, купени от парите на данъкоплатците и то още в първата година на мандатите им. Въпреки че лимузините са служебни, кметовете ги ползват като частни, информира novanews.

Кметът на Хитрино се придвижва с автомобил за 110 000 лева, кметът на Върбица – с кола за 100 000, на община Руен – за 110 000 лева, а на община Венец – 139 000 лева.

27-годишният кмет на община Никола Козлево си купува служебен автомобил „само” за 50 000 лева, на Исперих – за 70 000, на Каолиново – за 70 000 лева.

Данъкоплатците купуват на кмета на Девня джип за 110 000 лева.

Абсолютен рекордьор обаче е градоначалника на Балчик Николай Ангелов, който се вози в лимузина за 150 000 лева. Мотивът му, за да я купи е, че за по-малко пари такъв автомобил няма, а общината имала нужда от представителен автомобил. „Въобще не смятам, че е неморално”, заявява Николай Ангелов.

По света може да видите кмета на Лондон Борис Джонсън да кара колело и да се вози в метрото, също като кмета на Рим Игнацио Марино или колежката му, управляваща Мадрид – Ана Ботела, която обикновено ползва автобус.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.