„България без цензура” настоява за пресрочни избори и импийчмънт на президента

 

Партия „България без цензура” ще се бори за провеждането на предсрочни избори през есента на тази година, както и за откриването на процедура за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев. Това стана ясно на провелата се днес в НДК Национална конференция на формацията. Делегатите на форума дадоха мандат на председателя на партията Николай Бареков да подпише коалиционно споразумение с ВМРО и ЗНС за съвместно явяване на изборите за европейски парламент през май. Преговори за коалиране ще се водят и с движение „Гергьовден”.

Няма да предам доверието, което инвестирахте в мен, готов съм да стигна до край не само за спечелването на властта, но и за начина по който ще сляза от политическата сцена – смятам да го направя по начина, по който влязох – с вашите аплодисменти, каза в словото си при закриване на форума лидерът на „България бе цензура“ Николай Бареков.

За заместници на Николай Бареков в ръководството на „България без цензура” бяха избрани Рада Коджабашева, Ангел Славчев и Росен Петров, а за организационен секретар бе утвърден Стефан Кенов. Останалите двама заместник-председатели на „България без цензура” ще бъдат избрани по-нататък.

Националната партийна конференция на ББЦ гласува Изпълнителен съвет в състав: Десислава Балабанова – ръководител на юридическия екип на ББЦ, доц. д-р Христо Бозов – лицето на партията във Варна, ген. Димитър Цветков, Георги Балабанов – който представлява българския бизнес и българските региони, политическият ветеран Васил Василев, Ивелина Йосифова, която свързана с финансите и българските региони.

Николай Бареков увери присъстващите над 1200 делегати и гости в убедеността си, че “България без цензура” може да спечели предстоящите евроизбори.

“Нашите гласове, които ще получим на тези избори, са за разтурване на българския парламент и на 25 май, да имаме самочувствието и силата на хиляди българи да застанем и да определим дата за извънредни предсрочни избори. Има две дати – юли или октомври. Всяка друга дата след октомври забавя политическия процес и заплашва да вкара хората в една зла зима, която да завърши по украински вариант с революция. Затова алтернативата са нови избори, нов парламент с нов министър-председател, категоричен бе Николай Бареков. Той потвърди, че още в първите работни дни на Народното събрание след 3-ти март там ще бъде внесен законопроектът „Чисти ръце“. Този закон, по думите на Бареков,  ще е краят на българския политически елит на прехода и освен това ще създаде своебразна разделителна линия в българската политика – от едната страна ще застанат чистите, а от другата – българската мафия.

Бареков изложи и някои от основните политически искания, които ще постави ББЦ: отмяна на партийните субсидии, мандатност за публичните длъжности – до два, пряк избор на районни и градски съдии и прокурори, както и намаляване на народните представители наполовина.

Ние сме първата политическа сила, която поставя въпроса за импийчмънт на Росен Плевнелиев, каза още лидерът на “България без цензура”.

Искаме импийчмънт заради фалшификация на вота и служебни престъпления. И сега има два варианта – в президентството има човек, който може да поеме неговите функции, когато бъде премахнат Плевнелиев – това е Маргарита Попова. Ако г-жа Попова откаже, ние ще искаме председател на НС да е Румен Йончев, за да не се случи Костинброд-3, обясни Николай Бареков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.