„България без цензура” и „Гергьовден” преговарят за голяма коалиция

„България без цензура“ и Движение „Гергьовден“ започнаха преговори за създаване на голяма центристка и патриотична коалиция, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

Ситуацията в държавата и Народното събрание е патова и следващо управление без мощен център не може да има, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков след поредната среща с хората на Любен Дилов-син.

С Гергьовден имаме идейно-политическо сходство, имаме обща електорална база – младите хора, средната класа, на места водим разговори с техните регионални представители, коментира Бареков и подчерта, че се водят разговори за коалиция, която да бъде в далечна перспектива – за европейски, парламентарни и президентски избори.

Това е третата сериозна политическа формация, с която от ББЦ водят разговори след ВМРО и ЗНС. Там разговорите са пред приключване.

Излъчена е една идейна група, която да разработи план за бъдещата коалиция. От страна на ББЦ в нея участват Ангел Славчев, Васил Василев и Росен Петров. От страна на „Гергьовден“ са Надя Ангелова и Драгомир Стефанов.

Работата на работната група трябва да завърши до 16 март. До края на март трябва да бъде завършено и коалиционното споразумение.

„Гергьовден“ получиха покана да присъстват на утрешната национална конференция в НДК, на която ще бъдат обсъдени редица въпроси около коалицията. Там ще са представителите на ВМРО и ЗНС.

Свързани публикации

7 коментара за “„България без цензура” и „Гергьовден” преговарят за голяма коалиция

 • 28.02.2014 в 19:36
  Permalink

  То си има нужда. Какво да преговарят? Да се взимат направо.

  Отговор
 • 28.02.2014 в 19:19
  Permalink

  Дано се разберат и заедно да направят нещо наистина голямо. Чисти ръце и възход за България!

  Отговор
 • 28.02.2014 в 19:12
  Permalink

  Политика по учебник-имахме нужда!

  Отговор
 • 28.02.2014 в 19:09
  Permalink

  Заедно ще сте по-силни! Успех и напред!

  Отговор
 • 28.02.2014 в 19:08
  Permalink

  Адмирации! Истината е в патриотичното обединение.

  Отговор
 • 28.02.2014 в 19:08
  Permalink

  Сега на някои окончателно ще им се дръпнат фъшкийките.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.