България без цензура е името на партията на Бареков

България без цензура" ще се казва eдноименното движение, чийто лидер е Нколай Бареков. Това бе оповестено на среща със симпатизанти на движението, която се осъществи в зала 6 на НДК. Бареков обоснова името на партията, която ще бъде учредена на 25 януари, с изследване сред симпатизанти на движението му, които предпочели сред 20 други имена именно да се запази вече популярното "България без цензура". По думите на Бареков при фокус групите е станало ясно, че симпатизантите държат за партньори формации в центъра и от патриотичното пространство, като на първо място посочват ВМРО. Хората потвърждават евроориентацията на "България без цензура" и желаят формацията да се ситуира в политическия център на българския политически модел. До конгреса ще предложа нашите групи от лица, експерти, млади хора, които ще работят по тези 10-12 секторни политики, които ще съставляват нашата политическа програма, каза още лидерът на "България без цензура". Той представи финансиста Рада Коджабашева, която ще води социално-икономическата група, натоварена да разработи програмата за нова ефективна социална политика и възраждане на икономиката.

Ако и нашият проект се провали, бъдещето на младите хора отново няма да е в България, предупреди Бареков.
Той е категоричен, че само нова формация може да подреди нещата в държавата. По думите му едно поредно безпринципно обединение на икономически интереси няма да бъде подкрепено от българския народ.
Да, до голяма степен аз също съм един от виновниците БСП и ДПС да завземат властта след костинбордската измама, само че никой не им даде тази власт да правят коалиция от типа 8-5-3. Това каза в анализа си Бареков. Той предупреди, че тези хора са били избрани, за да  гарантират провеждането на честни избори, но вместо това в момента в страната текат кадрови кадрили, които показват, че тази коалиция иска да управлява. 
Ние сме сами в центъра, защото няма как да се договорим с онези вляво и с онези вдясно,
заключи Бареков. Към "България без цензура" в събота, 25 януари, се очаква да се влеят формациите, които бяха основа за февруарските граждански протести – СИЛА и "Граждански контрол", както и бивши членове на СДС, България на гражданите, ГЕРБ, РЗС, НДСВ. Той не скри, че от смесените региони при него идват и бивши членове на ДПС, както и бивши лица от БСП.

Снимка: bnews

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.