Бакалов призова партиите да зашият джобовете си

Вече се работи по четири сигнала за купуване на гласове. Два от тях са от София и два – от провинцията. Това съобщи в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия вътрешният министър Йордан Бакалов.

“Купуването на гласове е български модел. Нека партиите да представят политики и да си зашият джобовете. Заявявам категорично, че няма да има прошка. Министър Бакалов няма да е този, който ще реши изборите, но ще се опитам да гарантирам те да са честни”, каза за себе си Бакалов.
Подходът при тези избори бил малко по различен, обясни министърът. Официално партии обявяват кастинг, на който спечелилите получават определени пари и трябва да организират купуването и продаването на гласове.

На въпрос дали и този път ще има контролиран вот в Турция, той обясни, че това е приоритет на външното министерство. Министър Бакалов призова партиите там, където имат съмнения за купуване на гласове, да изпратят свои наблюдатели, за да спестят доста проблеми, които ще се явяват в чужбина.

“За мен важна тема е как се провеждат обществените поръчки и дали са обезпечени. Опитаха се да ми пробутат и една, която е свързана с камери, но повече информация по този въпрос ще дам на пресконференция във вторник”, коментира Йордан Бакалов.

Относно битовата престъпност вътрешният министър обясни, че там има друго виждане, което е свързано със законодателни промени, а именно държавата да има възможността да прехвърля определен вид дейности по охрана на такива населени места.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.