Бъчварова заподозря Сидеров, че си прави предизборен PR

Очаквам извинение от Волен Сидеров. Това каза министърът на вътрешните работи и вицепремиер Румяна Бъчварова в предаването „Тази сутрин” по bTV в коментар за последния скандал с участието на лидера на “Атака”, след който главният прокурор поиска имунитета на депутатите Сидеров и Чуколов. На въпрос дали действията на Сидеров са били умишлено, министър Бъчварова отговори: „Факт е, че по този начин Сидеров и съпартийците му влизат в новините и стават тема поредица от дни”.

„От 2006 година периодично близко до избори има случаи, в които той провокира органите на реда”, каза още Бъчварова.

„Лично за мен е недопустимо дори депутат с имунитет да посяга на служител на МВР”, каза още Бъчварова по повод скандала с лидера на „Атака” от петък вечерта. Тя допълни, че министерството има данни за посегателството, включително и четири писма от свидетели. „Всички, които са присъствали, представят различна картина от тази на Сидеров”, каза още Бъчварова. Тя е категорична, че служителите на МВР са реагирали правилно и са допуснали да има разрастване на този скандал. Което не било лесно, тъй като “по отношение на лице, което има имунитет, възможностите за действия са ограничени”.

„Отговорен депутат, който има сигнали за контрабанда, ги предава на съответните органи”, допълни вътрешният министър. И дори се похвали, че усилията (на правителството) в тази насока дават много добър резултат, защото “ние имаме алгоритъм, по който се борим с контрабандата”.

В коментар на кризата с бежанците Бъчварова отбеляза, че за момента у нас процесът е овладян, но трябва да сме готови да посрещнем следващи събития и предизвикателства на това, което в момента се случва, тъй като след атентата в Анкара има нова ситуация на несигурност.

„Следващото лято можем да очакваме увеличение на потока”, допълни още Бъчварова.

На въпрос за купуването на гласове, Бъчварова заяви, че това е “голям проблем за политическия живот и основен приоритет за МВР”, където имало организация за противодействие на изборната търговия още от 14 август, “защото голяма част от схемите за купуване на гласове се подготвят много преди изборите”.

„Сигналите към момента са около 40, но едва ли ще успеем да се справим с всички, защото схемите се променят всеки път. Важно е друго, нашите служители и хората, които ще предприемат действията, да знаят, че сме твърди и че искаме да се работи по тази тема”, каза още Бъчварова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.