Бъчварова: Възможно е ГЕРБ да издигне жена за президент

От гледна точка на социологията е възможно партия ГЕРБ да издигне жена за президент. Така вицепремиерът Румяна Бъчваров, която по професия е социолог, коментира пред БНТ казаното от лидера на партията Бойко Борисов на неделното общо събрание на ГЕРБ-Жени. Бъчварова обаче побърза да изтъкне, че ако говорим за издигане на кандидатури – това не е тема в ГЕРБ в момента, а изказването на Борисов не трябва да се тълкува като проблем в политическия живот и сваляне на доверието от президента Плевнелиев.

Според нея, въпросът се повдига, за да се внуши, че „правителството има къс хоризонт”, но изказването не трябва да се тълкува като проблем в политическия живот и сваляне на доверието от президента Плевнелиев.

Предсрочни избори е другата тема, която не стои пред ГЕРБ, стана ясно още от думите на Бъчварова.

Местните избори във всички случаи ще променят политическата ситуация, но ГЕРБ нямат намерение да предизвика предсрочен парламентарен вот, ако БСП загуби много категорично на местните. Тази тема при нас не стои. За нас е важно да имаме работещо правителство. А БСП – тя и в момента е в много тежко състояние; по-лошо трудно бих могла да си представя, коментира вицепремиерът Бъчварова.

Според Румяна Бъчварова, която отговаря за коалиционното политика, най-трудният момент на кабинета досега е бил приемането на бюджета. Бъчварова допълни, че започва активна работа по обсъждането на пенсионната реформа.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.