Бъчварова: Няма да правим чистки, няма и формула за назначенията

“Ние сме обявили, че няма да правим безпринципни назначения и чистки само заради политическата принадлежност на някои от служителите. Но има поредица от политически назначения, които трябва да бъдат направени. Мисля, че ние в доста кратък срок успяваме да се справим с това, като се започне от заместник-министрите, а скоро и областните управители. Това е нормално, защото всяко ново управление трябва да има екип, с който да работи. Но по никакъв начин това не е политическа чистка”. Това заяви по БНР вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова. Тя увери, че че няма формула, по която се правят назначенията, а се следят качествата на кандидатите.

Вицепремиерът каза още, че за бъдещите назначения на областни управители ще се търси добро представителство и хора със съответните качества, а с партньорите в управлението вече са започнали разговори за взаимодействието между парламентарните групи и правителството.

“Вчера имахме разговори в парламента с ръководствата на четирите парламентарни групи и изяснявахме механизма, по който ще работим, основно за да направим връзката, която трябва да е по-продуктивна, между правителството и ръководствата на парламентарните групи”, обясни Румяна Бъчварова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.