Бъчварова: 124 са незаконните ромски постройки в Гърмен

Пълна проверка на адресната регистрация и законността на всички жилищни постройки на община Гърмен ще бъде направена в близките дни. Това обеща министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти. Тя пристигна в селото, станало арена на сблъсъци между българи роми, в ранния следобед, заедно с главния секретар на МВР Георги Костов, областния управител на Благоевград Бисер Михайлов, кмета на общината Минка Капитанова.

При пристигането си вътрешният министър обяви, че е дошла да чуе хората. Преди да влезе в общината, тя бе освирката с “мафия”. Според Бъчварова установените до момента незаконни постройки са 124 и срещу тях ще се действа, както е разписано в закона. Тя обеща да се санкционират нарушителите и заедно с това напомни, че не може да се реши въпросът, ако не бъдат намерени общински жилища.

Междувременно хората дадоха една седмица срок да се реши въпросът с незаконните постройки. И обещаха да се съберат на протест, ако властта не им съдайства за налагане на справедливост.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.