Бабикян: Уволненията в АЕЦ са национално безотговорни

“Смяната на директора на АЕЦ “Козлодуй” Иван Генов е част от досегашната политика на служебното правителство “Близнашки” за чистка в ключови сектори.
Определено е и част от услужливата политика на президента Росен Плевнелиев и неговия подопечен Близнашки към партия ГЕРБ за разчистване на всички позиции, които смятат, че трябва да бъдат заети от верни на тяхната партия кадри”. Това пише Армен Бабикян в коментар за БГНЕС. След което изтъква, че от гледна точка на националния интерес тези уволнения и новоназначения са абсолютно безотговорни, защото атомната централа не е бакалница, за да можеш по този абсолютно престъпен начин да въртиш през една или половин година кадрите, особено, когато става дума за доказани специалисти.

Бабикян припомня, че при управлението на ГЕРБ министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков беше този, който освободи с ясни мотиви свързани с некадърност Димитър Ангелов, когото сега БЕХ назначава за директор на АЕЦ. Според коментатора, след поредното назначаване на Ангелов в “Козлодуй” ще останат съмненията, че проруското лоби слага ръка отново върху ръководството на атомната централа.

Никой не може да гарантира, че новото ръководство на централата ще продължи работата и разговорите по изграждането на 7 реактор на АЕЦ “Козлодуй”, по него се работи от три правителства насам, изтъква Армен Бабикян. И заключава, че в края на краищата всичко това ляга като отговорност на раменете на г-н Плевнелиев и неговия очевиден ментор г-н Борисов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.