Бабикян: ДПС е най-важната част от управляващата коалиция

Съдебна реформа трябва да има, въпреки че не е ясно какво толкова ще се промени в съда и в начина, по който обслужва гражданите и се правораздава, с разделянето на Висшия съдебен съвет. Това коментира в предаването на БНР “12+3” специалистът по политически маркетинг и пиар Арман Бабикян. Той изрази надежда, че тези, които ни проглушиха ушите с твърдения, че това е единствено правилното решение, са прави, защото в противен случай остават твърдемного съмнение в ефективността и правилността на този ход.

На въпрос, не стана ли ясно, дори и на най-големите наивници, че най-важната част, поне така излиза, от управляващата коалиция, е ДПС, Бабикян отговори:

Разбира се, че е ДПС. Всъщност, този въпрос никога не е стоял пред сериозните анализатори. Този въпрос стоеше единствено пред Реформаторския блок, защото те влязоха в парламента и въобще в политическата надпревара с анонса, че тяхната основна задача е да изтръгнат от тялото на държавата този тумор наречен ДПС… и какви ли не други определения се даваха. Точно обратното стана – точно реформаторите се наложи да седнат с ДПС да преговарят. Според Бабикян, това е вторият голям, морално-политически провал на РБ. Първият е участието им в правителството на Бойко Борисов, когото те наричаха основен опонент и крепител на статуквото заедно с, разбира се, кабинета на Орешарски.

На реформаторите им се наложи да преглътнат и Румен Петков, и Първанов, което беше следваща екстра в тяхната морална гарнитура и беше съвсем логично да стигнем до ДПС, изброи Бабикян. Който, освен казаното дотук, смята, че оттеглянето от реформата в съдебната реформа от страна на БСП е доста нелепа позиция за партия с претенциите на социалистите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.