Бабикян: Борисов действа като Нерон, това е престъпление

Вярвайте на банковата система, не вярвайте на Бойко Борисов. Това заяви пред БГНЕС специалистът по политически пиар Арман Бабикян по повод предложението на лидера на ГЕРБ Международният валутен фонд да бъде извикан веднага.

За мен това е безпрецедентен акт, който мога да сравня с това, което Нерон е направил в Рим, изтъкна Бабикян. Според него, да атакуваш по този начин стабилността на държавата, само за да се върнеш на власт, е равносилно на престъпление. По думите на Бабикян, с атаките срещу банковите институции трябва да се заемат службите за сигурност и ако се налага да арестуват политици – трябва да го направят днес, а не утре.

ГЕРБ не знаят процедурата, няма причина МВФ да се меси, коментира пред БНР бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов. Според него до тук само БНБ действа нормално и си върши работата както трябва, но не бива да бъде оставяна сама.

Дацов е категоричен, че днес тримата лидери на основните партии – БСП, ДПС и на ГЕРБ, е трябвало да застанат един до друг на пресконференция съвместно с министър-председателя и гуверньора на централната банка и ясно да заявяват, че няма да допуснат разрастване на тази криза и държавата ще се намеси с целия ресурс, който има.

Повярвайте, дори и в най-лошата държава няма кой да пребори държавата. Ако застанат всичките тези основни лица един до друг и покажат подкрепа за националната банка тази криза много бързо ще затихне. Утре, когато ще има консултации при президента, също не е достатъчно късно, изтъкна Любомир Дацов.

“В случая няма причина, поради която Международният валутен фонд да се намеси в България, а и няма нужда. Стандартната процедура, може би в ГЕРБ не знаят това нещо, тя първо минава през Европейската комисия, ЕК съвместно с Европейската централна банка правят оценка и вече ако няма достатъчно ресурс те да се намесят – едва тогава се включва МВФ”, припомни Дацов. Той предположи, че съществува хипотеза, че “колкото повече клатиш държавата, предполага се, че толкова повече хора ще гласуват за спасителя”, след което настоя да не забравяме, че на г-н Борисов това му е основната роля – да се прави на спасител.

За мен е абсолютно безотговорно и безсмислено такова говорене в момента, изтъкна Любомир Дацов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.