Б. Борисов: Поискахме извънредно заседание заради президента

„От парламентарната група на ГЕРБ поискахме незабавно заседание на парламента, защото съзряхме атаката на управляващите срещу държавния глава. По този начин, ние изолирахме всяка възможност той да бъде обвиняван в какъвто и да било грях, или впоследствие – в какъвто и да било провал на правителството”. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред „Фокус”. По думите му, ако управляващите са били честни, че след това вето на актуализацията на бюджета „ще има апокалипсис”, ще има големи проблеми с плащанията към бизнеса, на втория ден можеха да съберат заседание на парламента и Тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака” – да си го гласуват отново.

„Това забавяне на свикването на заседанието показва, че за пореден път са били популисти, хвърляли са прах в очите на хората, манипулирали са, и са искали да изкарат, че държавният глава, ползвайки конституционното си право да наложи вето, едва ли не – причинява някаква злина на държавата.

В случая – атаката беше по президента. Те не очакваха, че ГЕРБ може да реагира толкова бързо, да се провали тази манипулация и лъжа, и да ги постави в тази неловка ситуация, изтъкна Бойко Борисов.

По думите му, управляващите са искали накарат хората наесен да считат, че президентът Росен Плевнелиев е нанесъл някакви поражения върху социалния и икономически пакет на обикновените граждани.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.