Авария по газопреносната мрежа предизвикала взрива в Севлиево

Авария по газопреносната мрежа в Севлиево е предизвикала разрушителния взрив, който уби 11-годишно момче и рани тежко 15-годишната му сестра в събота вечерта.
Това съобщи Нова телевизия, като се позова на прокуратурата. При днешната съвместна проверка на Държавният технически надзор и полицията е установено, че тръба за пренос на природен газ, преминаваща в близост до мястото на инцидента, е била спукана при изкопни работи, извършвани преди 3-4 години.
От взривната вълна покривът на къщата е излетял във въздуха и после обратно се сгромолясал и затрупал 11-годишния Анатолий и сестра му Александрина, които са били сами в къщата. За децата се грижела баба им, която обаче по време на инцидента не била у дома. Родителите работели в чужбина.
15-годишната Александрина все още е в критично състояние в „Пирогов” и не знае, че братчето й е починало. „Опасността за живота й остава, тя е в тежко общо, но стабилно състояние”, обясни д-ц. д-р Мая Аргирова от Клиниката по изгаряния в „Пирогов”. Момичето е в тежко състояние, с 28% изгаряния в областта на главата, раменете, ръцете и горната част на тялото. Момичето е вдишало и пушечни газове. Днес е била оперирана.
През следващите дни, когато състоянието на пациентката позволява, продължават поредица от операции, посочват от болницата.
Чрез ефира на Нова ТВ семейството помоли всички добри хора да дарят кръв в „Пирогов” за Александрина, на която утре, 11-и март, й предстои операция и са й нужни 5 банки кръв.
От община Севлиево обещаха да отпуснат 300 лева помощ и предложиха общинско жилище.

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.