Атанас Мерджанов оглави ПГ на Коалиция за България

Атанас Мерджанов е новият председател на парламентарната група на Коалиция за България, каза депутатът от социалистите Таско Ерменков.  Новите заместник-председатели на ПГ на КБ са Петър Кънев, Филип Попов, Захари Георгиев и Марияна Георгиева. Зам.-председателите имат да вършат доста работа, имат допълнителни ангажименти, коментира Ерменков. Той отрече да има криза в БСП, като нарече това твърдение “пресилено”. Имаме съвсем нормално взаимоотношения, не съм видял някой да се кара с някой, да има скандали, за да сме изпаднали в криза, допълни Ерменков.

Той коментира и решението на лидера на БСП да стане евродепутат с, това че видимо е имало достатъчно силен натиск от страна на ръководството на ПЕС, за да участва като председател на ПЕС във всички разговори. Това е напълно естествено, когато в Европейския парламент назряват събития, които може би ще доведат до широка коалиция при управлението на Европа, е много важно председателят на една от парламентарно представените в ЕП партии, каквато е ПЕС да бъде там и да ръководи тази дейност, заяви Ерменков.

Според него тогава, когато Сергей Станишев е казвал, че няма да става евродепутат е било в ситуация, когато се е очаквало ПЕС да има значително мнозинство в ЕП.

Според него дали със старото или новото ръководство на партията диалогът в парламента е задължителен. Много е важно в този момент да покажем, че парламентът може освен да влизаме в дребни политиканствания, да бъдем и напълно отговорни за бъдещето на България.

Запитан дали на заседанието на ПГ на Коалиция за България е било обсъдено с какви нагласи ще отиде Атанас Мерджанов на консултациите, Ерменков отговори – с нагласа да се намери консенсус за България

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.