Атанас Атанасов: Случилото се на границата не е инцидент, а убийство

Случаят, при който афганистански имигрант беше застрелян от граничен полицай в района на град Средец през изминалата нощ, не е граничен инцидент, коментира по БНР Атанас Атанасов – председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС.

“Няма никакви данни да е била оказана въоръжена или каквато и да било съпротива, за да се използва оръжие. При тази хипотеза сме в условията на извършено убийство, независимо как ще бъде квалифицирано то от разследващите органи. Тук трябва да се понесе отговорност”, заяви депутатът.

Атанасов припомни за инцидента край Петолъчката до Сливен, когато полицай застреля случайно момиче, докато извършва рутинна проверка на автомобил. Тогава директорът на полицията Славчо Босилков незабавно подава оставката си.

Свързани публикации

1 Comment

  1. ПРЕДЛАГАМ ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ, ДА МЕСЯТ ПИТКИ, И С ХЛЯБ, СОЛ И МЕД ДА ГИ ПОСРЕЩАТ НАРУШИТЕЛИТЕ НА ГРАНИЦАТА ОЩЕ ,ЧЕ ДАЖЕ И С МУЗИКА .НАЛИ ВСИЧКИ ЗНАЕМ ОТКЪДЕ ИДВАТ ТЕЗИ БЕЖАНЦИ,И КАКВА Е ЦЕЛТА ИМ.ТЕ ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА ЗАСЕЛЯТ НАЙ-СТАРИЯ КОНТИНЕНТ,ДА СЕЯТ ТЕРОРИЗЪМ И БЕЗРЕДИЕ,ЗАТОВА И НЕСЛУЧАЙНО ,АКО СИ СПОМНЯТЕ ТЕЗИ БЕЖАНЦИ СА БИЛИ МЛАДИ И ДОБРЕСЛОЖЕНИ ,ТРЕНИРАНИ МЪЖЕ.И НАЙ-ВАЖНО ,КОИ ГИ ФИНАНСИРА?????АЗ СЕ ДОСЕЩАМ,НАДЯВАМ СЕ И ПОЛИТИЦИТЕ НИ ДА СЕ СЕТЯТ,НО ДА НЕ Е ТВЪРДЕ КЪСНО.
    ПРОСТО МИ ОМРЪЗНА ДА СЛУШАМ КОЛКО Е ВИНОВЕН ГОРКИЯ ЧОВЕЧЕЦ ,ЧЕ Е СТРЕЛЯЛ ПРЕДУПРЕДИТЕЛНО,ЗА БОГА БРАТЯ ПОЛИТИЦИ,ТА ТОЙ Е ГРАНИЧАР,НЕГОВА РАБОТА Е ДА ПАЗИ ГРАНИЦАТА НИ.НАЛИ ЗА ТОВА СА ТАМ ,АКО НЕ ИМ ДАЙТЕ КОШНИЦИ И ДА БЕРАТ ГЪБИ И БИЛКИ.НЕ СЕ ГАВРЕТЕ С ГРАНИЧАРИТЕ.ПИСНА МИ ДА СЛУШАМ, КАК ЕВРОПА НИ СЪДИ ЗА ВЪПРОСНИЯ ИНЦИДЕНТ.НО ,ДА ТОВА СЕ СЛУЧВА ,ЗАЩОТО ИМАМЕ ПОЛИТИЦИ САМО ПРОФОРМА,ЧАКАТ МНЕНИЕТО ДА ИМ СЕ НАРЕДИ ОТГОРЕ,СВИШЕ,ОТ ПО СИЛНИ И ВЕЛИКИ СИЛИ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.