“Атака” предложи сами да възкресим “Южен поток”, само 27 депутати бяха “за”

Мнозинството от депутатите в пленарната зала демонстрираха, че буквално не знаят как да реагират на огласеното от Волен Сидеров предложение на “Атака” за решение на Народното събрание за възстановяване дейността по изграждане на газопровода “Южен поток”. В гласуването участваха 109 депутати, от които 27 бяха “за”, 17 – “против”, а 65 се въздържаха.

Сидеров аргументира предложението за проекторешение с тезата, че България трябва да е активна и да предложи на Русия да се поднови работата по газопровода, тъй като имало белези, показващи, че руската страна не се е отказала от проекта. Според лидера на “Атака” от спирането на проекта до днес са се случили геополитически събития, които са в полза на България и сега е “изгоден момент, в който ние можем да поправим грешките на предишните правителства”.

Спирането на проекта "Южен поток" може да струва много, много скъпо на "Газпром"
Спирането на проекта “Южен поток” може да струва много, много скъпо на “Газпром”

Предложението на “Атака” бе подкрепено от парламентарната трибуна от бившия депутат от Патриотичния фронт Велизар Енчев, който сега е независим.

Таско Ерменков от “БСП лява България” заяви, че разбира загрижеността на “Атака” за енергийните доставки към България, но вече няма такъв проект. Да говорим в момента за възраждането на “Южен поток” е най-малкото екстравагантно, коментира депутатът. Според Ерменков предложението на “Атака” цели като фойерверк само да взриви обстановката, но не може да има ефект, тъй като Русия и “Газпром” са прекратили договорите с фирмите-изпълнители.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.