„Атака” подкрепя идеята НС да се свика на 21 май

„Атака” е съгласна президентът да насрочи първото заседание на новоизбрания парламент на 21 май. Това съобщи лидерът на партията Волен Сидеров след разговора си с президента Росен Плевнелиев в рамките на днешните консултации на държавния глава с ръководствата на парламентарно представените сили.

Всъщност още на влизане в президентството Сидеров коментира, че 21 май е хубава дата, светла дата, за свикването на парламента и призова да няма бавене, защото всяко забавяне е пагубно за България.

Както вече съобщихме, президентът Плевнелиев също се обяви за възможно най-рано свикване на 42-то обикновено Народно събрание, а лидерите на БСП и ДПС предложиха това да се случи именно на 21 май.

Волен Сидеров каза още, че е призовал президента Плевнелиев да извика посланика на Турция и да постави въпроса за тази „незаконна блокада на българо-турската граница”, визирайки днешните действия на турски шофьори на българска територия, които по този начин реагират на продължаващата втори ден блокада за камиони на КПП към Турция от наши превозвачи.

Според лидера на „Атака” за проблемите на българските превозвачи трябва да бъде информирана ЕК и да се предприемат реципрочни мерки от наша страна.

Сидеров обяви и приоритетните, според него, задачи пред новите парламент и правителство – промени в закона за енергетиката, премахване на такса пренос, поевтиняване на тока, разваляне на неизгодните концесионни договори и отнемане на лицензите на ЕРП.

„Не знам да има обаждане от ДПС и БСП към наши депутати. Абсолютна лъжа е, че има договаряне. Бойко Борисов е уплашен, защото има неща, които трябва да излизат срещу негови министри”, каза Сидеров в отговор на въпрос. Той бе категоричен, че ще е един от първите, които ще проведат протести срещу всяко едно правителство, ако то не върши работа.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.