“Атака” обяви нова тактика в играта с кворума – ще отсъства!

От парламентарната група на „Атака” обявиха официален бойкот на кворума до 6 август, когато ще приключи животът на 42-рото Народно събрание. Така занапред кворумът ще се крепи изцяло на ГЕРБ, съобщи Нова тв.

От партията на Бойко Борисов обаче двусмислено заявиха, че присъствието им в зала зависи изцяло от това дали управляващите ще се съобразяват с тях.

Първият опит за постигане на обещания консенсус беше днес. Ръководители от БСП, ДПС и ГЕРБ се събраха на среща в Народното събрание, за да договорят законодателната програма на парламента за тази седмица.

„Атака” беше поканена, но бойкотира сбирката.

“Не виждам защо да продължаваме да влизаме на заседания, като няма какво повече да се реши и да се прави в него. В момента се прави тайно съвещание между БСП, ГЕРБ и ДПС при парламентарния шеф Михаил Миков. Какво се обсъжда, дали в момента не подреждат някаква формула за някакъв кабинет?!”, каза Сидеров. Той отбеляза, че ГЕРБ не е участвала цяла година на председателски съвет и сега било “изключително любопитно” защо го прави и дали не си договаря патерици в лицето на БСП и ДПС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.