“Атака”: Нека първо КС се произнесе дали е законен евровотът

Преди нови избори, първо да се произнесе Конституционния съд за законността на Евроизбори 2014. Това се казва в позиция на „Атака”, разпространена до медиите. “Няма смисъл да се ходи на нови избори, ако ще бъдат проведени по същия начин.

Ако се отиде на нови избори и тези избори бъдат купени като предишните, то напълно се обезсмисля харченето на пари и провеждането на избори. Вместо да се харчат парите на данъкоплатеца, да се сравни капитала на банкери и престъпни структури, и който има повече пари той назначава депутати, правителство, министри и да управлява държавата”, се казва още в позицията на “Атака”.

Както вече съобщихме, в сряда „Атака” сезира както главния прокурор за купуването и продаването на гласове, така и Конституционния съд с искане за касирането на изборите за ЕП. Според подписалите искането четирима депутати от “Атака”, при провеждането на изборите са допуснати редица закононарушения, сред които масово купуване гласовете, както и изразходване на значителни парични средства с неясен произход при провеждането на избирателната кампания.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.