„Атака” , БСП и ДПС предлагат анкетна комисия за срещата на президента с шефа на EVN

Парламентът избра петчленен Фискален съвет с 6-годишен мандат

Партия “Атака” организира подписка за създаване на нова анкетна комисия в парламента, която да разгледа нерегламентирани контакти на президента Росен Плевнелиев и търговия с влияние. Това обяви в предаването “Неделя 150” лидерът на “Атака” Волен Сидеров. По думите му, отправна точка в работата на комисията ще бъде тайната среща на държавния глава във Виена с изпълнителния директор на EVN Щефан Шишковиц.
„От къде е добил самочувствие шефа на EVN, за да каже, че няма да си плати (на НЕК), освен от срещата с държавния глава. Очевидно има протекцията на г-н Плевнелиев”, аргументира нуждата от такава комисия Сидеров.
Депутатът от ДПС Янко Янков обяви по БНР, че има нужда от нова анкетна комисия, защото президентът компрометира институцията. Според Янков, „всички въпроси, по които президентската институция трябва да обединява нацията и да издига престижа на България, там за голямо съжаление се извършва точно обратното”.
На свой ред, депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова обясни действията на Волен Сидеров като резултат от тайна коалиция. По думите й, БСП, ДПС и “Атака” за пореден път си търсят жертва, вместо да се направят дебати за задълженията в енергийната система.
„Без да съм говорител на ЕРП-тата, това, което наблюдавам в последните няколко седмици не е добър пример за никоя държава, която твърди, че има пазарна икономика, която твърди, че е добра държава за чужди инвестиции, каза Атанасова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.