Асфалтът на Дунав мост-2 издържа само една година

Само 15 месеца след откриването втория мост на Дунав се извършва ремонт и се подменя изцяло асфалтовото му покритие в посока от Румъния към България. Това съобщи пред журналисти Владимир Андреев – изпълнителен директор на смесеното българо-румънско дружество “Дунав мост 2 Видин – Калафат”, информира регионалният новинарски сайт vidin-online.

Ремонтът е започнал от средата на септември, като засега се подменя изцяло асфалтовото покритие на бавната лента в посока Румъния – България. Частичен ремонт на асфалтовото покритие се извършва и в една от лентите на платното от България за Румъния. От информацията става ясно, че от румънската страна на моста също са се появили дефекти по асфалтовото покритие на инфраструктурата. Твърди се, че повредите в покритието са следствие от разливането на нефтопродукти от многото преминаващи бензиновози. От репортаж на Нова ТВ стана ясно, че се подменя изцяло и хидроизолацията под асфалтовото покритие.

Ремонтните дейности се извършват от фирмата изпълнител на обекта – испанския консорциум “FCC”, тъй като мостът е в гаранция.

Въпреки ремонтните дейности в момента няма затруднения в движението по Дунав мост 2. На този етап едната лента е свободна и движението се осъществява нормално.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.