Арестувани са търговци на гласове в община Елин Пелин

Прокуратурата проверява оръжейна фирма "Аркус"

Арестувани и задържани за 72 часа за търговия с гласове са Стефан Методиев и Златко Георгиев от община Елин Пелин, срещу които се провежда досъдебно производство за престъпление, съобщиха от прокуратурата. В хода на разследването са събрани доказателства за извършено от Стефан Методиев и Златко Георгиев престъпление против политическите права на гражданите.

Двамата са привлечени като обвиняеми за това, че от края на месец септември 2015 г. до 02.10.2015 г. на територията на Община Елин Пелин в съучастие са организирали предлагането на облаги на лица – по 70 лева на човек, за да упражнят правото си на глас в полза на определен кандидат. Целта е била жителите на с. Белопопци да бъдат склонени, при провеждането на местни избори на 2015 г. за кмет на Община Горна Малина, да упражнят избирателното си право в полза на определен кандидат за кмет.

Разпитан пред съдия, Стефан Методиев е направил пълни самопризнания. За два дни са разпитани 25 свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания, и обиски на лица, одобрени от съдия.

Предстои днес съдът да разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение на Методиев и Георгиев „Задържане под стража“ .

Разследването продължава.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.