Арестуваха гранични полицаи, взели подкуп от каналджия

Веско Арсов и Бисер Иванов – гранични полицаи от ГПУ – Калотина при РД „ГП“-Драгоман са арестувани и привлечени като обвиняеми за приемане на подкуп от каналджия, съобщиха от прокуратурата. Разследването на случая се провежда от Окръжна прокуратура–София.

На 1 септември Арсов и Иванов били на работа като граничен полицейски наряд- автопатрул за охрана на държавната граница. В промеждутъка между 20 и 24 часа те са приели 700 лева от български гражданин, който е превозвал трима бежанци. Подкупът е получен от граничните полицаи, за да не изпълнят свои служебни задължения – да не извършат проверка в граничната зона на превозното средство, с което са придвижвани бежанците, както и самите бежанци; да не извършат проверка на вещите, които се превозват с автомобила и да не предприемат мерки за противодействие на правонарушенията в заповядания им за охрана участък на държавната граница, уточняват от прокуратурата. Двамата служители на МВР са пропуснали автомобила и пътуващите в него лица по посока на държавната граница на Р България в охраняваната от тях гранична зона и не са докладвали за тях в ГПУ –Калотина.

Веско Арсов и Бисер Иванов са задържани с прокурорска заповед за 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – София за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.