Арестуван е Златко Баретата и дузина негови хора

Спецсъдът оправда Златко Иванов-Баретата

Златомир Иванов-Баретата и над 10 негови приближени са били арестувани през изминалата нощ в София при акция на СДВР, предаде БНР. Медията съобщава, че през цялата нощ в сградата на СДВР са водени заподозрени във връзка с инцидента от преди два дни, когато неизвестен хвърли бомба в двора на Димитър Вучев-Демби. От МВР не коментират официално операцията.

Това е поредната акция на СДВР срещу Златомир Иванов-Баретата. За момента не се знае дали обаче някой от задържаните е конкретният извършител или поръчител на бомбата в двора на Димитър Вучев-Демби. Самият Демби е свидетел срещу Златомир Иванов-Баретата в едно от делата му в съда.

На 22 април Златомир Иванов се появи за първи път на публично място – в Съдебната палата – петнадесет месеца, след като беше прострелян на стълбите пред нея. Тогава Баретата категорично отказа да коментира кой би могъл да стои зад атентата, както и обвинението си за организиран наркотрафик, заради което получи осемгодишна осъдителна присъда от Софийския градски съд, но се пошегувал, че покушението му се е отразило освежаващо: „След десет попадения в тялото ми мисля, че съм добре. Всичко съм прочел… А пък сега ще имам много снимки – с патерици, без патерици… „.

Според източници от МВР Димитър Вучев е бил близък с убитите Антон Милтенов-Клюна и Константин Димитров-Самоковеца. В края на 90-те години Димитър Вучев е сочен за уличен наместник и на наркобоса Поли Пантев, който беше убит далеч от България – на остров Аруба.

По-рано тази година в интервю Димитър Вучев самият обясни, че срещу него вероятно се готви атентат.

Това не е първи опит за покушение срещу Демби – през 2006 година неизвестни стреляха по колата му пред столичното заведение “Скай лайн” в кв. “Симеоново”.

На 12 юли 2005 г. охраната на Демби се самовзриви в автомобил край Долна баня, превозвайки бомба. Според друга версия взривът бил заложен да убие Демби, който обаче пътувал в друга кола зад охранителите си.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.