Арестуван е заподозрян в съучастие в смъртта на 13-годишно момиче

Четвърти опит за атентат срещу Алексей Петров, има ранени

След 20-дневно издирване в мазето на бившия Ловен дом в Провадия бе намерено тялото на 13-годишната Александра Сивирева, изчезнала от дома си в началото на април. Нейната смърт потресе целия град, а някои от жителите на градчето заявиха, че се страхуват да пуснат децата си сами на училище. Сред хората се носи мълвата за сводник, който може да е убил момичето. По непотвърдена информация в деня на изчезването си тя е била качена насила в кола, която заминала в неизвестна посока. На 4 април бащата на Александра съобщи, че е получил обаждане с искане за откуп.

„Има задържан по подозрение в съучастие в смъртта на Александра Сивирева. Полицията работи усилено цяла нощ”, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя обаче призна, че все още не е ясно какво е съучастието на арестувания.

Воденото до момента от Районната прокуратура в Провадия досъдебно производство за отвличане е взето по компетентност от Окръжната прокуратура във Варна с оглед извършено умишлено убийство на малолетно лице – престъпление по член 116, ал. 1, т. 4 от Наказателния кодекс”, съобщиха разследващите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.