Арестуван е подкупен служител на затвора във Враца

След разследване на прокурори, служители на ДАНС и на МВР под ръководството на Специализираното звено „Антикорупция“ при Софийска градска прокуратура (СГП) е задържан за подкуп служител на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията“ към Министерството на правосъдието.

В качеството си на старши инспектор – социална дейност и възпитателна работа в затворническо общежитие от открит тип „Керамична фабрика“ към затвора в гр. Враца Николай К. е имал право да изготвя и внася в комисията по чл. 73 от Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража предложения за промяна на правния статут на лишените от свобода – за промяна на режим на изтърпяване на наказанието, преместване на лишения от свобода в затворническо заведение от по-лек тип и др. Възползвайки се от служебното си положение Николай К. е поискал сумата от 3000 лв., за да изготви предложение за промяна на режима спрямо лице, лишено от свобода.

Незабавно след получаване на подкупа Николай К. е задържан за срок от 72 ч. и му е повдигнато обвинение за извършеното престъпление.

На 12.11.2015 г. Окръжен съд-Враца е постановил мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по случая продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.