Арестуваха в Сърбия министри и близки на Динкич

Близкият сътрудник на Обединени райони на Сърбия Младжан Динкич – Ясна Матич беше арестувана вчера, заедно с още трима бивши ръководители на Агенцията за чуждестранни инвестиции и популяризиране на износа, под съмнение, че с фиктивни договори са ощетили държавния бюджет със 120 млн. динара (113 динара = 1 евро), пише вестник Danas. Освен Матич, която беше първият директор на агенцията, а след това министър на финансите в правителството на Мирко Цветкович, арестувани са и бившите директори Весна Перич и Божидар Лаганин, както и бившият заместник-директор Боян Янкович.
Арестуваха екипа на Младжан Динкич – крали от Агенцията за чуждестранни инвестиции за да финансират партията, е заглавието на вестник Kurir.
Полицията арестува всички бивши директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции, сред които и Ясна Матич – бивш министър и близък сътрудник на лидера на Обединени района на Сърбия Младжан Динкич, пише днес сръбският вестник Kurir. Арестуваните са обвинени, че са ощетили бюджета с 119 млн. динара (113 динара = 1 евро). Предполага се, че част от парите са ползвани за финансиране на партията на Динкич, посочва изданието
Агенция Beta, Радио свободна Европа и вестник Ало също пишат по темата.
Бившият министър по телекомуникациите в правителството на Мирко Цветкович и бивш директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции на Сърбия Ясна Матич беше арестувана вчера, пише Вечерње новости. Освен Матич арестувани са и Божидар Лаганин, Весна Перич и Боян Янкович, които са ръководили агенцията в периода 2006-2013 г. Те са обвинени, че чрез фиктивни договори са ощетили бюджета със 119 млн. динара (113 динара = 1 евро”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.