Арестуваха уродите, пребили и заплашвали старци с моторна резечка

Врачанското село Галиче е под полицейска блокада

Криминалисти от Свиленград установиха и задържаха извършителите на грабеж над семейство, станал на 4 ноември в с. Мало градище, съобщиха от МВР.

През нощта в къщата на възрастните хора нахлуха трима маскирани и им нанесоха побой, като ги заплашваха и с моторна резачка, за да получат информация къде държат парите си. От дома на семейството бяха откраднати мобилен телефон, моторна резачка и 2200 лв. Сигналът в полицията бе подаден едва на сутринта следващия ден.

Направени са много разпознавания и разпити, назначени и извършени са експертизи на откритите веществени доказателства.

Установено е, че извършители на престъплението са трима жители на Свиленград – на 24, 30 и 44 години. Изяснено е, че единият от тях – С.О. (на 24 г.) е с много криминални прояви и осъждан – бил нает преди време от близки на семейството за дворна работа в къщата на възрастните хора. В дирите му криминалистите влезли, след като на 13 ноември той продал откраднатия мобилен телефон в свиленградска заложна къща. Осъзнавайки грешката си, той го откупил и строшил. При задържането на С.О. полицаите намерили у него документи за извършения залог.

Ден по-късно са задържани и двамата му съучастници. Те са с много криминални прояви за кражби и грабежи и осъждани.

С прокурорско постановление на тримата е наложена 72-часова мярка “задържане под стража”. Днес предстои да бъде внесено искане за постоянното им задържане.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.