Арестуваха цялото ръководство на ДАИ-Плевен за корупция

Закон ограничава правата ни

Специализираното звено за борба с корупцията между Софийска градска прокуратура и ДАНС е задържало 7 души, 6 от които са служители на регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ – Плевен. Седмият е криминално проявен, който действал като посредник между служителите на ДАИ и транспортни фирми, съобщиха от прокуратурата.

След извършените над 20 претърсвания, 7 лични обиски и от свидетелски показания станало ясно, че някои от държавните служители на ДАИ са изнудвали транспортни фирми, от които са изисквали плащане на месечен абонамент и са настоявали извършването на годишните технически прегледи да става в точно определен пункт.

Т.нар. такса „спокойствие“ е била изисквана и от собственици на транспортни фирми и техни представители. Установени са и спорадични плащания при извършени пътни нарушения. Служителите на ДАИ са търгували и с издаване на лицензи за управление на МПС.

До момента броят на фирмите, обект на изнудване, е над 10. Претърсени са служебни помещения в сградата на ДАИ, пункт за извършване на годишни технически прегледи, адреси, офиси, жилища и автомобили.

В операцията са участвали трима прокурори, 27 служители на ДАНС, 10 разследващи агенти и 9 служители на МВР. Всички действия на разследващите са предварително разрешени от съда.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Поинтересувайте се за изпитвачите от ДАИ-Варна Кърджилова и Кехайов…Тия двамката станаха не милионери, ами направо милиардери!Играят комбина със собственика на автошкола “Василеви”-Васил Василев, Варна и жена му(бивша медицинска сестра станала авто-инструкторка щото усетила кьоравото и гювеча)…При тия отбор юнаци няма начин да получиш законно шофьорска книжка освен ако не си платиш….

Leave a Reply

Your email address will not be published.