Арестуваха барета от МВР, подпомогнал контрабанда на цигари за 24 млн. лева

Арестуван е служителят на Специализираният отряд за борба с тероризма (СОБТ) Драгомир Драгомиров по обвинение, че е подпомогнал контрабанда на цигари на обща стойност почти 24 млн. лева. Драгомир Драгомиров е задържан с прокурорско постановление до 72 часа, а мярката му за неотклонение ще бъде внесена в Окръжен съд – Пловдив на 24 април 2015 г. Прокуратурата настоява за задържането под стража на обвиняемия.

Окръжна прокуратура – гр. Пловдив привлече като обвиняем служителя на СОБТ – Драгомир Драгомиров по две престъпления. Същият е обвинен за това, че на 29.03.2015г. по пътя от гр. Хасково до гр. Пловдив и в гр. Пловдив е подпомогнал турските граждани Ремзи Караибрахимоглу и Яшар Коч – извършители, и Михаил Иванов Млекаров – помагач, в държането на цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200 лева (престъпление по чл.234, ал.2, т.3, във вр. ал.1 чл.20 ал.4 във вр. ал.1 от НК), съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Драгомиров умишлено е улеснил извършителите чрез съвети и разяснения да пренесат през българо-турската граница цигари без бандерол на обща стойност 24 289 200, без знанието и разрешението на митниците, което е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание и предметът на контрабандата е в особено големи размери, а случаят е особено тежък (престъпление по чл.242, ал.4, във вр. ал.1, б. “б“ и б. “д”, във вр. чл.20, ал.4, във вр.ал.1 от НК).

С привличането на Драгомиров общият брой на обвиняемите по делото за контрабанда на цигари от митнически пункт „Капитан Андреево“ става 16 души.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.