Арест за полицай, помогнал на шофьор, блъснал човек и избягал

Костадин Илиев, служител на “Пътна полиция” в Пловдив е арестуван и обвинен в престъпления по служба и съхранение на незаконни боеприпаси, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура в Пловдив Галина Андреева. Тя уточни, че Илиев е помогнал на шофьор, блъснал човек на пътя, да избегне правосъдието.

На 6 декември миналата година водачът Иван Саравски блъска с кола на пешеходна пътека 84-годишния Петко Петков и бяга от местопроизшествието, поясниха от Окръжна прокуратура. От длъжностни лица Саравски получава съвет да представи свой познат като извършител на престъплението, за да избегне последствията. Саравски се свързва с Борислав Ташев и той се съгласява да се престори на извършител на пътния инцидент. Междувременно пострадалият Петков умира в болницата.

Полицаят Илиев е помогнал на Саравски да избегне наказателно преследване, гласи едно от обвиненията срещу служителя на КАТ. Второто обвинение е, че в съучастие със Сергей Джамбазов в периода от февруари до април тази година Илиев е използвал служебното си положение, за да набави за себе си и за другиго противозаконна облага.

Полицаят е обвинен и в придобиването и държането на над 100 патрона за огнестрелни оръжия, без да има разрешително.

Обвинения са повдигнати и срещу Иван Саравски и Борислав Ташев. Първият е разследван за това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смърт на Петко Петков. Ташев е обвинен, че е помогнал на Саравски да избегне наказателно преследване.

Обвинения са повдигнати и на Сергей Джамбазов за това, че умишлено е улеснил полицая Илиев да използва своето служебно положение за набавяне на противозаконни облаги.

Илиев, Саравски и Джамбазов са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа. Ташев е с мярка за неотклонение “подписка”.

Арестите са извършени в рамките на проверката на дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР, която започна вчера в “Пътна полиция” – Пловдив.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.