Апелативният съд пусна крадеца с три европейски заповеди за арест

Автокрадецът Ярослав Димитров – Яро, чиито подвизи бяха споменати и на правителствено заседание, поради съмненията, че е крал коли, докато е бил под домашен арест, отново е на свобода, съобщи bTv. Нека припомним, че (поне до днес) се смяташе, че камерата, заснела поредния дързък автообир е запечатила образа именно на Димитров. Собственикът на колата пусна записа във Фейсбук и така се стигна до ареста на Димитров, както и до емоционален разговор по темата по време на едно неотдавнашно заседание на правителството.

Днес Софийският апелативен съд пусна 32-годишния мъж, след като прецени, че няма доказателства, че той е извършил записаната с охранителна камера и излъчена по bTV нагла кражба на скъпа кола в столицата. Кадрите предизвикаха скандал, а премиерът Бойко Борисов и силовият министър Румяна Бъчварова обявиха, че Яро е бил под домашен арест в момента на извършване на престъплението. По-късно стана ясно, че мярката на търсения и от чуждото правосъдие мъж е изтекла.

Днес в съда не бяха представени други доказателства за вината на автокрадеца, освен показанията на петима полицаи, които твърдят, че са познали на кадрите именно него. От двете експертизи на записа обаче става ясно, че той е с много лошо качество и не може да се твърди категорично кое е действащото лице.

Тази позиция възприеха и магистратите, които освободиха Димитров. Адвокатът му отказа коментар.

(Снимка: bTv)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.