Антонио Ангелов е назначен за директор на “Гранична полиция”

Със заповед на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за директор на ГД “Гранична полиция” е назначен главен комисар Антонио Ангелов, а за заместник-директор е назначен старши комисар Стоян Иванов, досегашен директор на РДГП Бургас. Досегашният директор Милен Пенев става директор на РДГП Аерогари.

Новото ръководство бе представено пред ръководните служители на ГД “Гранична полиция” от главния секретар на МВР Георги Костов, който коментира, че тази дирекция няма повод за гордост по отношение на противопоставянето на нелегалната миграция и контрабандата. “За да се промени това, трябва да има още по-тясно взаимодействие с ГДБОП и ГДНП”, добави Костов.Главният секретар на МВР увери, че новият директор може да разчита на целия ресурс на ведомството за постигане на по-добри резултати по приоритетните задачи.

По думите на главен комисар Антонио Ангелов една от първите задачи на ръководството на дирекцията ще бъде засилване на оперативната работа.

Трябва да се използва целият ресурс на оперативния състав, за да се противодейства на контрабандата и нелегалната миграция. Ще бъда безкомпромисен към всички прояви на корупция, заяви категорично той.

Снимка: Пресцентър на МВР

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.