Антоний Гълъбов: Избирателите подкрепиха европейската ориентация на България

“Резултатите имат няколко общи щриха, които са важни. Първият и най-важен щрих е това, че българските граждани не подкрепят проруската ориентация на управляващото мнозинство. Това е много ясен сигнал за това, че българските граждани настояват на европейската ориентация на България. Като се изключат гласовете подадени за „България без цензура” всички останали гласове са подадени за партии, които са в основата на Европейския съюз”. Това коментира политологът Антоний Гълъбов, цитиран от “Фокус”. Според него вторият много важен аспект на тези резултати показва, че управлението не се ползва с необходимата подкрепа. Според Гълъбов, това по същество е ситуация, която може да доведе до правителствена криза и до криза на самото управляващо мнозинство, тъй като реално погледнато резултатите не подкрепят сегашното разпределение на властта в парламента.
Попитан дали резултатите до момента предполагат предсрочни парламентарни избори, Антоний Гълъбов отговори утвърдтелно. По думите му, ефективното управление на страната изисква получаване на ясен мандат, докато в момента има един управляващ политически съюз, подкрепян от една политическа сила, която не успява да преодолее прага за представителство в Европейския парламент. Единственото средство за преодоляването на подобна криза на политическа легитимност са изборите, категоричен бе Гълъбов.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Да, нещата в Украйхна приключиха, следващите ОТНОВО сме Ний. Чудим се защо всички партии купуваха роМски гласове, а Те (гласовете) отидоха вкупом при БРЕГиРусофобите. Не се учудвайте, няма как България да бъде русоф-илска в близките 2 до 10 години. Това Зависи единствено от мощещта на сЩА.
    “Потомци, вий напразно ще се ровите, докрай едва ли ще узнайте вий, когато се наливаха джобовете, какъв живот жиВяхме ний.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.