Антон Тодоров се връща към журналистиката

ГЕРБ оттегли кандидатурата на Антон Тодоров за Комисията по досиетата

Премиерът държеше изключително много да остана в парламента, разбирайте желанието ми да напусна Народното събрание като опит за друг морал в политика, коментира пред журналисти Антон Тодоров, след като беше гласувана неговата оставка.

Според Тодоров срещу него се е разгърнало активно мероприятие. “Няма да позволя моето име и това, което ми беше вменено, да се превърне в тегоба на ГЕРБ, тези хора не го заслужават”, обясни той.

“Премиерът беше категорично против да подавам оставка, двамата, обсъждайки, решихме, че може би онази фраза за столчето не е била толкова на място”, коментира Тодоров. Той посочи, че това се е превърнало в знаме, в пропагандистки мотив, на базата на който да се иска оставка на може би най-успешното управление за тези 28 години преход.

“Знам, че в устата на автора на “Шайка” това звучи сигурно странно, но вие трябва да научите и този урок – човек може да се променя и ако го прави аргументирано, той би могъл да си промени и мнението, и отношението към някои хора”, добави той.

“Аз обикновено съм тълкуван като доста голям темерут, такъв съм по характер”, каза Антон Тодоров, но добави, че никога не лъже и се справя с хората, които смята за врагове по подобаващ начин.

“Сега известно време ще се позанимавам с моята основна дейност, тя е, колкото и странно да ви звучи, журналистика, телевизионерство”, каза Тодоров и посочи, че има няколко предложения за предавания, които ще обмисли с премиера.

И днес Тодоров смята, че Комисията по досиетата е била едно добро място за него, на което е щял да се справя незле. Според него целта на скандала срещу него е била да се спре разкриването на икономическите досиета на прехода. Следете предаването ми, каза Тодоров и заяви, че седемдесет сделки ще бъдат разкостени, както е разкостена тази за “Каолин”. В коментарите си пред медиите той отново поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова да обясни за приватизацията на “Техноимпекс”.

На въпрос дали е приключил с политиката, Антон Тодоров отговори: “Не, вероятно ще има завръщане.” Попитан защо не е станал член на ГЕРБ, той каза, че никога не е бил член на друга партия, извън СДС, и е постоянен във възгледите. “Не съм член на ГЕРБ, замислям се дали да не стана”, добави той.

Относно факта, че ПГ на ГЕРБ не прие оставката на Делян Добрев, но гласува неговата, Антон Тодоров коментира, че приема това “като проява на разнообразието в природата, с което се срещаме всеки ден”.

“ГЕРБ подкрепиха моето желание да напусна парламента”, категоричен беше той.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.