Антон Кутев: Няма нужда от актуализация на бюджета

“Актуализацията на бюджета се иска от правителството с идеята, че в бъдещ период може да се появят проблеми, но към днешна дата няма такива. За нас е напълно ясно, че буферите в бюджета са напълно достатъчно и че към момента актуализация на държавния бюджет категорично не се налага. Актуализация на този на НЗОК може да се направи, ако има заседание”. Това коментира по bTv депутатът от левицата Антон Кутев. Според него, актуализация на бюджета на НЗОК може също да няма, тоест може да бъде избегната, но с цел да се избегнат напрежения там, тя може да бъде приета.

Кутев бе категоричен, че банковата криза е била създадена за постигането на някакви икономически интереси от определени кръгове, но тя е била изключително непочтено използвана от Бойко Борисов, за да се опита той да се върне начело на държавата на бял кон.

„ГЕРБ, ДПС и хора от управлението на БНБ се опитаха да прокарат така наречената банкова ваканция, нещо, с което ние в левицата изобщо не сме съгласни”, каза още народният представител. Според него Бойко Борисов е бил готов на всичко, за да се върне начело на държавата, включително и да я вкара в една изкуствена криза и колапс. По думите на Кутев основната задача за решаване на въпроса с кризата и евентуалното оздравяване на КТБ е отговорност на БНБ.

„Ние от БСП изложихме нашия план как да се реши кризата в банката като крайната цел е да се гарантират интересите и парите на хората, като това не минава задължително през оздравяване на самата КТБ”, добави Кутев. Социалистът отбеляза, че в последно време съвсем не може да разбере смисъла в действията на доскорошния коалиционен партньор в лицето на ДПС. Кутев заяви, че по принцип и преди това комуникацията и общите действия между двете партии не са били на ниво и това е една от причините той да остане с горчив вкус от това коалиционно управление. Депутатът-социалист каза още, че не би подкрепил подобен тип и подобна форма на общо управление за в бъдеще.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.