Антон Кутев: Някой се опитва да събори следваща банка, дори Борда

“Някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд опитва да събори, държавата да събори,. Някой го прави целенасочено”. Това обяви при участието си в сутрешния блок на Нова тв депутатът от Коалиция за България Антон Кутев. Той призова ДАНС и прокуратурата да разследват кой внася това напрежение, но отказа да внесе повече конкретика в прогнозата си. По думите на Кутев този извод за атака срещу валутния борд и държавата е на основа на собствените му усещания и няма общо с конфликта Пеевски – Василев.

Антон Кутев съобщи още, че преди година Делян Пеевски е имал амбиции да бъде вътрешен министър и вицепремиер в кабинета “Орешарски”, а кандидатурата му за шеф на ДАНС била резервен вариант.

Антон Кутев коментира и очакваната смяна на върха в БСП след решението на Сергей Станишев да стане евродепутат и очакванията лидерът на БСП и ПЕС да заеме висок пост в Брюксел. Кутев прогнозира, че ще има промени в ръководството на БСП, може би и на председателя, но не и преди предсрочните парламентарни избори. Помолен да коментира слуховете, че сегашният председател на Народното събрание Михаил Миков ще оглави партията, Кутев отговори, че Миков е консенсусен, диалогичен и човек с много възможности и опит.

“За мен е напълно безспорно, че избори ще има и те ще бъдат в рамките на посочения от президента срок – 28 септември-12 октомври. Важно е преходът към изборите да бъде цивилизован. Щом Борисов дава зор, няма нищо лошо това да бъде в края на септември”, каза още Кутев. Той обаче категорично възропта срещу тезата на Нидал Алгафари, че Станишев и Борисов трябва да превъзмогнат егото си и да си подадат ръка.

„Ако това ще е така, няма смисъл от избори. Ако си подават ръка, отиваме към някаква коалиция. За мен това е абсурдно и е абсолютно невъзможно”, бе ясен и недвусмислен Антон Кутев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.