Антоанета Христова: Вероятно Борисов е сърдит на медиите

Вероятно премиерът Бойко Борисов наистина е сърдит на медиите. Вчера (в едночасовото си интервю за bTv) той изглеждаше напрегнат и по някакъв начин поставяше бариера, която в предишния му активен период в медиите не се забелязваше – бариера между него и аудиторията и него и водещия. Това коментира пред БНР политическият психолог Антоанета Христова. Според нея Борисов не е успял да покаже адекватна реакция по социалната тема – нито е дал отговор на проблемите, нито перспектива как могат да се решат, а е направил по свой си начин сърдита аналогия със собствения живот.

Антоанета Цонева визира отговорът на Борисов на въпрос от жена на 53 години от хасковското село Добрич, която живее заедно с родителите си с 400 лв. на месец. А ето и казаното от премиера:

“Аз до 30 години съм живял така – ставал съм в 5.20 часа да хващам рейса… До 30-годишен така съм живял – с родителите ми гледахме 5 прасета и 15 кокошки. След работа лично косях тревата за 10 заека. Ходех до почивните станции да взимам помия за прасета. Мога да покажа как се копае, как се гърли. Майка ми казваше, че бях картофено момченце, защото ядях пържени картофи с кисело мляко. Агнешко ядяхме само за Гергьовден, и то плешка, защото баща ми беше Методи. Така че аз съм се нагладувал до 30 години”.

Антоанета Христова критикува демонстрираната липса на съчувствие.

“В момента хората се чувстват много зле. И ако нямаш сензитивност да имаш обратна връзка и да реагираш на това състояние, попадаш в риск, което се случи вчера. Рискът беше да казваш послание “ние можем”, “ние правим”, “ние го правим през пътищата и всичко, което строим”, и в същото време да не си критичен и да не даваш перспектива на (справянето с) най-голямата тежест”, коментира Христова.
По думите й в това едночасово интервю Борисов не е успял да излезе от рамката и е използвал неговото типично “аз”, което е характерно за лидерите, които имат много голямо его.

Според социалният психолог Антоанета Христова премиерът се е съгласил да участва в телевизионното интервю, за да даде неформалния старт на предварителната предизборна кампания.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.