Ант. Тодоров: За да има правителство е нужно време, иначе – нови избори

Очакват се трудни разговори за формиране на правителствено мнозинство, прогнозира политологът Антоний Тодоров в интервю за предаването на БНР “Преди всички”. – “Ако бъде съставено правителство, ще бъде съставено след дълго време, ще има нужда от преговори. Ако обаче ситуацията пришпори нещата, ще се стигне по-скоро до следващи предсрочни избори”, каза Тодоров. Той изтъкна, че хората все по-малко се вълнуват от определения като дясноцентристкко, лявоцентристко и т.н. – те просто
очакват едно решение от страна на политическата класа, което да бъде донякъде удовлетворително, донякъде приемливо, така че да бъдат решени, особено належащите проблеми.

Според Тодоров, е по-малко вероятно да има коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок, още повече че ще е нужен и трети партньор – в случая Патриотичният фронт, който също трудно би бил “преглътнат” от страна на Реформаторския блок.

Така че тази коалиция започва да изглежда все по-малко възможна и очевидно ще се търсят други възможности, каза Тодоров. Според него би било решение да се търси голяма коалиция с открито споразумение, в което е ясно, че това правителство няма да има дълъг живот, но пък ще има няколко ясни приоритета.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.