Ант. Гълъбов: Влизаме в италиански сценарий за политическа нестабилност

Намираме се в политическа криза, която има белезите на италиански сценарий. Това каза пред Радио „Фокус” политологът доц. Антоний Гълъбов. Той заяви, че кризата е започнала още с подаването на оставка от кабинета „Борисов” и се е задълбочила изключително много през последната година и половина.
„Изборите показаха, че се върви в негативна посока, така че при всички положения трябва да се мисли за партийната система като за фалирала. Намираме се в политическа криза, при която в следващите 3 – 5 години няма да има стабилност. В този контекст е много важно да бъде проявена грамотност и управленска отговорност. Няма нищо по-лесно от това да отидем отново на избори, но ако има такива ще се стигне до същата картина с леко променени позиции на партиите, които няма да дадат решение на проблема”, каза още Антоний Гълъбов.
Относно съставянето на кабинет той коментира, че правителство най-вероятно ще има. Според него обаче, ако вървим към формирането на партийно правителство има сериозен риск то да не успее да се справи със задачите си.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.