Ант. Гълъбов: Хората гледат на политиците като на враждуващи шайки

Политологът и преподавател в НБУ Антоний Гълъбов коментира по БНР, че през последните години истински тежката тенденция в търговията с гласове е свързана със злоупотреба със зависимостта на хората, с беднотата, с получаването на социални помощи, като тези зависимости биват използвани, дори и без да се заплаща.
“Това е големият проблем, защото става дума за изнудване. Това е политически рекет, който дава все по-тежък отпечатък върху политическия живот в България”, изтъкна Антоний Гълъбов. По думите му, хората са започнали да гледат на политиците като на шайки от бандити, които спорят и взаимно се бият за някаква плячка, без да разбират, че ако те самите не подкрепят този бандитизъм в политиката, най-вероятно той постепенно ще започне да губи силата си.

Има региони, в които години наред, по един и същ начин, имаме странно електорално поведение./…/Една рискова секция изглежда горе-долу така – с много големи отклонения от избор на избор в полза на една или друга политическа сила. Обикновено това са райони с деградирала социална инфраструктура, с високи равнища на безработица, със застаряващо население. Това са рискови райони, които се виждат на цялата електорална карта на България, обясни Антоний Гълъбов.
Според него, обаче, в момента има ясно декларирана политическа воля да бъдат използвани всички възможности на МВР за противодействие на търговията с гласове.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Дори борбата с купуването на гласове се избори в борба ние да купуваме, а другите не says:

    А Гълъбов е на страната на една от шайките. Целта на изказването му е следната – да спре купуването на гласове от други партии освен ГЕРБ. Това обаче е казано научно: “Обикновено това са райони с деградирала социална инфраструктура, с високи равнища на безработица, със застаряващо население. Това са рискови райони, които се виждат на цялата електорална карта на България, обясни Антоний Гълъбов.”
    Абе гълъбов, нима в големите градове не се купуват гласове? Не си ли забелязал за кого гласуват работещите в чистотата на София примерно? Ако си учен насочи погледа си натам, където се купуват най-много гласове. Най-много се купуват в големите градове чрез натиска на кметовете върху всички дейности, финансирани с общенски средства.

Leave a Reply

Your email address will not be published.