Ангел Найденов се извини от името на депутата Монов

Членът на ръководството на БСП и говорител на Коалиция за България Ангел Найденов осъди днешното изказване на депутата от левицата Христо Монов, който нарече протестиращите „интернет-лумпени”  и го призова да се извини.

Това определение е  не само е пренебрежително, то е достатъчно обидно, за да може да бъде категорично осъдено и отхвърлено. Аз мога да се извиня от негово име на всички протестиращи и настоявам той да направи същото, каза Найденов, а пресцентърът на БСП разпространи думите му.

На въпрос за бъдещето на правителството Найденов отговори, че  продължава да таи надежда, "че мандата не е в срок до 20 юли. Едни бързи избори по сегашните правила няма да променят нищо, а това ще означава задълбочаване на кризата. Кой от сегашните проблеми ще решат едни предсрочни парламентарни избори? Ще реши ли някой от проблемите, мизерията, бедността, безработицата, с които се сблъскват българските граждани? Ще решат ли предсрочни избори проблемите на българския бизнес?", попита той. Левият депутат е категоричен, че това ще бъде поредна загубена година, която ще минава под знака на криза и на отлагане на инвестиции

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.