Ангел Найденов: Няма да подаваме оставка

„Имаме солидна подкрепа в цяла България. Затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколко хиляди протестиращи. Нямаме намерения за оставка нито сега, нито през май. Самочувствието за такава позиция идва от факта, че имаме още много какво да се предложим – в социални и други мерки", каза военният министър и представител на БСП Ангел Найденов за бТВ.
Премиерът вече разпоредил график за разплащане с бизнеса до края на август. Предстоящи били и промени в законите във връзка със замразяване на пенсионната реформа и въвеждане на „швейцарското правило".
По темата „скандалното поведение на Волен Сидеров", Найденов уклончиво подчерта, че не е той човекът, който трябва да го коментира.
„Подобно поведение в парламента трябва да бъде осъждано, а нахлуването в медиите сме го виждали и преди – реакцията е на отхвърляне, това не може да е политически толерирано, както и от гражданска гледна точка. Такова е и мнението на Станишев и Местан, нали не очаквате обаче, че те ще излязат със специална декларация по подобен въпрос", коментира военният министър.
По думите му „няма основание да се смята, че „Атака" подкрепя правителството. Това, че заседанията на парламента зависели от неговите депутати било съвсем различно нещо – отговорност за ситуацията носели предимно от ГЕРБ с неприсъствието си в пленарна зала.
„Ако ГЕРБ бяха в зала, може би нямаше да е така", каза в заключение Ангел Найденов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.