Ангел Найденов: Не можем да очакваме нищо добро от управляващите

„Случващото се в последните дни, включително и с бюджета за 2015г., и с провала на един от най-важните стратегически проекти за България, „Южен поток”, подсказва, че не можем да очакваме нищо добро нито от управляващата коалиция”. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов. Той коментира, че бедите на България в последните години се дължат на дясната политика. „Присъствието на АБВ в тази коалиция не променя характера на политиката, нито на управленските решени.”, категоричен бе той.
Найденов коментира, че в сектор отбрана се нанася тежък удар на националната сигурност. Той подчерта, че не е странно, че министърът на отбраната не подкрепя бюджета на министерството, но е странно, че продължава да бъде част от правителството. „По-важното е, че не се изпълняват политики, отговорности и ангажименти на българската армия. С този бюджет те няма как да бъдат изпълнени”, категоричен бе бившият военен министър. Той подчерта, че това означава неизпълнение на основни споразумения и програми, по които България има ангажименти.
Найденов остро критикува намерението на новия военен министър да предаде досиета от Военното разузнаване на Комисията по досиетата. Според него онова, което се случва със служба „Военна информация” и досиетата й е подготовка за осъществяване на престъпление, тъй като става дума за досиетата и данните за чуждестранните граждани, които са сътрудничили на служба „Военна информация”, а в чужбина това може да струва живота на чуждите граждани и техните семейства, ако изтече информация.
За „Южен поток Найденов коментира, че със заобикалянето на Българя, и от този проект губим гаранцията за енергийната си сигурност.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.