Андрей Ковачев бе избран в Бюрото на Европарламента

В сряда следобед българският евродепутат Андрей Ковачев бе избран в Бюрото на Европейския парламент. Представителят на ГЕРБ/ЕНП ще е един от петимата квестори на Европарламента. В случая длъжността няма нищо общо с това, което правят квесторите в българското Народно събрание. В Европарламента квестори се наричат европейските депутати, които ще се занимават с административните въпроси, засягащи всички членове на парламента. Мандатът на квесторите ще продължи две години и половина – точно толкова, колкото и мандатите на председателя и заместник-председателите.

Андрей Ковачев става първият български представител в ЕП, заемащ една от трите най-високи позиции в институцията и съставляващи Бюрото, към което се числят също председателят и неговите заместници.

Като членове на Бюрото на ЕП ние участаваме във взимането на всички решения, свързани с дейността и управлението на парламента. Това е ценното и важното, че ще има български представител в ръководството на Европейския парламент, коментира Ковачев пред БНР.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.