Андреева е внесла в МС проекта за актуализация на бюджета на НЗОК

Министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева е внесла в Министерски съвет законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Бюджета на НЗОК за 2014 година или иначе казано – подписаното от нея предложение на Надзорния съвет на Здравната каса за актуализация на бюджета й с малко над 320 млн. лева.

Очакваше се министър Андреева да направи стореното днес още във вторник, за да могат министрите да разгледат предложението за актуализация на бюджета на Здравната каса на редовното си заседание в сряда, след което проектозаконът да влезе в Народното събрание.

Здравният министър забави изпращането на проектозакона за актуализацията, като поиска от Надзорния съвет на НЗОК пакет от спешни мерки за подобряване на финансовата дисциплина и ефективността на изразходване на бюджета. За днес бе насрочено заседание на надзорниците по тази тема, но поради липса на кворум то се провали. Междувременно от БЛС предупредиха, че медиците ще излязат на протест, ако до вторник в Народното събрание не постъпи предложение за актуализиране на бюджета на Здравната каса.

Освен това вчера премиерът Орешарски, а днес – депутатът от БСП Димитър Горов обявиха, че не се налага актуализация на бюджета на Здравната каса.

На фона на всички тези събития министърът на здравеопазването Таня Андреева все пак внесе проектозакона в Министерски съвет.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.