Анализатори: САЩ ще се опитат да свалят Путин

Политическите анализатори Чавдар Найденов и Валентин Вацев споделят мнението, че САЩ ще се опитат да свалят от власт президента Владимир Путин, както и да разпалят военен конфликт на украинска територия, който по същество ще бъде насочен срещу Русия. Найденов и Вацев направиха своите прогнози в студиото на предаването “Деконструкция” по БНР в рамките на коментарите си за посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас.

“Големият въпрос около САЩ е кое първо ще успеят да направят – да свалят Путин чрез нежни революции или дворцов преврат, тъй като олигарските показаха, че не са лоялни хора или пък конфликт в Украйна, където да се подстрекава Русия да се намеси”, заяви Чавдар Найденов.

Според Валентин Вацев, голямата политическа задача е свалянето на Владимир Путин до лятото. По думите на политолога, действащия екип в Белия дом в момента не е настроен за директен конфликт с Русия, но тези, които определят голямата политика на САЩ, желаят на всяка цена да се създаде горяща ивица между Русия и Европа, за да се принуди руския елит да свали Путин. “Голямата цел е да не се позволи никакъв геополитически съюз между Русия и ЕС”, изтъкна Вацев.

Чавдар Найденов е на мнение, че единствената цел на САЩ, (обсъждана по време на посещението на Кери в София) в която България може да има значение, е Русия да бъде ограничена военно в Черно море.

“Сега предстои пролетната офанзива на Украйна срещу Източна Украйна. Напрежението ще нарасне. Ще има поводи за засилване на военното присъствие на Америка в рамките на сегашната конвенция, но поводи могат да възникнат. Тогава вече Севастопол, Бургас, Варна ще могат да представляват интерес за някаква военна схема, също както и нашите военни летища”, заяви Чавдар Найденов.

Вацев смята, че сме в предвоенна ситуация.

“Аз очаквам военен конфликт още през пролетта на украинска територия. Замисълът е да се воюва срещу Русия със силите на европейските съюзници на САЩ, тъй като военната доктрина на САЩ не предвижда възможност за директен военен допир с Русия, освен ако не става дума за глобален конфликт, а това е другото име на края на света. Така че европейските съюзници на САЩ ще трябва да докажат своята евроатлантическа солидарност изпращайки свои въоръжени сили”, посочи Валентин Вацев. Според него, по-вероятно е да се очаква въоръжен конфликт, в който на България е предвидена определена роля.

Свързани публикации

4 Comments

  1. От б.б. освен да прави мръсотии друго не се очаква.Сега и във война ще ни вкара. Както винаги сащ искат други да вадят кестените от огъня ,а те да гледат отстрани

  2. Ако не знаете какво ще се случи, върнете се 5 – 6 месеца назад.

  3. Дори от използваната терминология си личи, че тези псевдоанализатори Огнян Минчев и бившия посланик в Москва са на хонорар към …. Интересно ми е дали им плащат в прясно напичатани долари или в истински пари. „Сега предстои пролетната офанзива на Украйна срещу Източна Украйна“ и т.п. Тези надминаха и посланичката, която се изпусна, че били дали 5 милиарда!!

  4. Дори от използваната терминология си личи, че тези псевдоанализатори Чавдар Найденов и Валентин Вацев са на хонорар към КГБ. Интересно ми е дали им плащат в обезценени рубли или в истински пари. „Сега предстои пролетната офанзива на Украйна срещу Източна Украйна” и т.п. Тези надминаха и Путъо!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.