Анализатори: САЩ ще се опитат да свалят Путин

Политическите анализатори Чавдар Найденов и Валентин Вацев споделят мнението, че САЩ ще се опитат да свалят от власт президента Владимир Путин, както и да разпалят военен конфликт на украинска територия, който по същество ще бъде насочен срещу Русия. Найденов и Вацев направиха своите прогнози в студиото на предаването „Деконструкция“ по БНР в рамките на коментарите си за посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас.

„Големият въпрос около САЩ е кое първо ще успеят да направят – да свалят Путин чрез нежни революции или дворцов преврат, тъй като олигарските показаха, че не са лоялни хора или пък конфликт в Украйна, където да се подстрекава Русия да се намеси“, заяви Чавдар Найденов.

Според Валентин Вацев, голямата политическа задача е свалянето на Владимир Путин до лятото. По думите на политолога, действащия екип в Белия дом в момента не е настроен за директен конфликт с Русия, но тези, които определят голямата политика на САЩ, желаят на всяка цена да се създаде горяща ивица между Русия и Европа, за да се принуди руския елит да свали Путин. „Голямата цел е да не се позволи никакъв геополитически съюз между Русия и ЕС“, изтъкна Вацев.

Чавдар Найденов е на мнение, че единствената цел на САЩ, (обсъждана по време на посещението на Кери в София) в която България може да има значение, е Русия да бъде ограничена военно в Черно море.

„Сега предстои пролетната офанзива на Украйна срещу Източна Украйна. Напрежението ще нарасне. Ще има поводи за засилване на военното присъствие на Америка в рамките на сегашната конвенция, но поводи могат да възникнат. Тогава вече Севастопол, Бургас, Варна ще могат да представляват интерес за някаква военна схема, също както и нашите военни летища“, заяви Чавдар Найденов.

Вацев смята, че сме в предвоенна ситуация.

„Аз очаквам военен конфликт още през пролетта на украинска територия. Замисълът е да се воюва срещу Русия със силите на европейските съюзници на САЩ, тъй като военната доктрина на САЩ не предвижда възможност за директен военен допир с Русия, освен ако не става дума за глобален конфликт, а това е другото име на края на света. Така че европейските съюзници на САЩ ще трябва да докажат своята евроатлантическа солидарност изпращайки свои въоръжени сили“, посочи Валентин Вацев. Според него, по-вероятно е да се очаква въоръжен конфликт, в който на България е предвидена определена роля.

Свързани публикации

4 коментара

  1. От б.б. освен да прави мръсотии друго не се очаква.Сега и във война ще ни вкара. Както винаги сащ искат други да вадят кестените от огъня ,а те да гледат отстрани

  2. Дори от използваната терминология си личи, че тези псевдоанализатори Огнян Минчев и бившия посланик в Москва са на хонорар към …. Интересно ми е дали им плащат в прясно напичатани долари или в истински пари. „Сега предстои пролетната офанзива на Украйна срещу Източна Украйна“ и т.п. Тези надминаха и посланичката, която се изпусна, че били дали 5 милиарда!!

  3. Дори от използваната терминология си личи, че тези псевдоанализатори Чавдар Найденов и Валентин Вацев са на хонорар към КГБ. Интересно ми е дали им плащат в обезценени рубли или в истински пари. „Сега предстои пролетната офанзива на Украйна срещу Източна Украйна“ и т.п. Тези надминаха и Путъо!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.